Вести

11. Apr. 2023Такмичење младих предузетника и иноватора

Такмичење младих предузетника и иноватора

Мачванска средња школа у Богатићу данас је била домаћин 40. Такмичења младих предузетника и иноватора, чији је организатор Савез проналазача Србије. У изради бизнис плана и презентацији пословних идеја надметали су се ђаци завршних разреда основне школе и прве године средње, а у конкуренцији је било 28 група ученика са менторима из Мачванског округа.

Циљ овог надметања је да ученици кроз практичан рад стекну увид у основе предузетништва, првенствено кроз формирање и презентацију својих бизнис идеја у бизнис планове. Идеја је да се кроз тимски рад са професорима развије самопоуздање и креативност, али и овлада комуникацијским и презентацијским вештинама.

Млади иноватори су будућност Богатића, Мачве и Србије, поручили су са овог скупа, на коме су говорили Хаџи Слободан Симић, председник Савеза проналазача Србије, др Зорица Јоцић, начелница школске управе Ваљево, Милан Дамњановић,председник Општине Богатић и Нада Јелесић, директорка Мачванске средње школе.

Првог дана Такмичења младих предузетника и иноватора одржана је радионица на којој је ученицима представљено шта је то бизнис план и како се он пише, потом је свака екипа писала свој бизнис план, који је заједничким снагама  у петоминутној презентацији представљен трочланој комисији за оцењивање.

Подршку Савезу проналазача Србије за реализацију овог такмичења дали су Влада Републике Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја. На данашњој манифестацији председник Савеза уручио је Повељу  “Михајло Пупин“ Бранку Даниловићу, др Зорици Јоцић, Школској управи Мачванско-колубарског округа, Нади Јелесић, Милану Дамњановићу и Општини Богатић.

У јакој конкуренцији, прво место освојила ја Средња школа Крупањ, друга је била прва екипа Средње школе Коцељева, а на треће место пласирала се прва екипа Мачванске средње школе, са менторима Иваном Селенић и мр Славицом Петровић.

 

Вести