Вести

27. Jan. 2024Савиндан обележен у Мачванској средњој школи

Савиндан обележен у Мачванској средњој школи

Свечано је данас било и у Мачванској средњој школи у Богатићу, где је обележена школска слава Свети Сава. Одавању почасти првом српском просветитељу присуствовали су запослени у школи, ученици и бројне званице, а чин благосиљања жита и резање славског колача служили су свештеници храма Рођења Пресвете Богородице у Богатићу.

„Свети Сава се просветитељством бавио у незгодно време, када  је српски народ био неписмен, како духовно, тако и у овом нашем световном смислу. Ви имате ту част да сте наследници његови, да децу оплемењујете,  изводите на прави пут занимања, а прво   да их учите да буду часни, добри, верујући и поштени људи.  Да ли ће и колико бити успешни у њиховом послу у будућности, зависи од њихове вредноће и става према животу, али ако буду добри људи, сигурно неће погрешити чиме год да се баве. До сад сте добро радили, надам се да ћете тако  наставити и убудуће, нека је наздравље и на спасење на многаја љета“, рекао је отац Марко Марковић, старешина храма у Богатићу.

Након пригодног програма који су припремили ученици са професорима, на свечаности су уручене и Светосавске награде средњошколцима који су својим успесима допринели својеврсној промоцији школе, и то Анђели Зарић, Теодори  Којић, Емилији Ковић, Андрији Мартиновићу и Анђели Мијатовић.

 

Вести

претходна123456789...1213следећа