Вести

16. Apr. 2024Разговор са Стефаном Драгићевићем

Разговор са Стефаном Драгићевићем

Разговор са Стефаном Драгићевићем, студентом постдипломских студија из математике на Бостонском универзитету и асистентом у настави на департману за математику.

Средња школа: „Мачванска средња школа“ Богатић - финансијски техничар;
"Robert Bosch College" - Међународна диплома (IB DP)

Основне студије:
St Lawrence University, New York  SAD

Мастер и докторске студије:
Graduate School of Arts and Sciences, Boston University 

 

1.Како памтите период живота проведен у МСШ?

            Време проведено у МСШ памтим као безбрижно, топло и ушушкано. Ту сам упознао дивне људе са којима сам провео најлепше године живота. Сваки поновни сусрет са друговима из одељења протекне у носталгичном препричавању тренутака који су улепшали наше заједничко школовање. Пријатни разговори са педагогицом Јасмином Живановић, филозофске дискусије на часовима веронауке код вероучитеља Николе Милошевића, као и спокој који је владао на часовима енглеског језика код нашег разредног Ђорђа Вуковића, заузимају посебно место у нашим успоменама из средњошколских дана.

2.Које је сећање из средње школе које вам је најупечатљивије?

            Најупечатљивије сећање из средње школе је први час математике код професорке Љиљане Бељић. Још увек се јасно сећам колективног страха проузрокованог траумама бивших ученика, који су нас плашили причама о професоркиној строгоћи. Због свег тог страха, на тренутке сам имао осећај као да излазим из свог тела и посматрам себе док непомично седим и тихо одбројавам време до краја часа.

3.Да сад бирате да ли бисте поново уписали МСШ или неку другу школу и због чега? Да ли бисте препоручили некоме да је ушише?

            Кад бих имао могућност да поново бирам, без размишљања бих се опет одлучио за МСШ. Пожртвованост и страст свих професора према предметима које су предавали, били су непресушни извор инспирације за све ученике. Сматрам да сам, захваљујући оваквом окружењу, добио шансу да напредујем и развијем интересовања према великом броју области. 

 4.Како је текао ваш животни пут од краја средње школе па до данас?

            Након трећег разреда средње школе, уписао сам програм Међународне дипломе (IB DP) на Роберт Бош колеџу у Немачкој. Захваљујући добром успеху, добио сам пуну стипендију за студије на Универзитету Светог Лоренса у Њујорку, на којем сам паралелно студирао математику и слушао предавања из немачке књижевности, информатике и статистике. Током завршне године основних студија, радио сам као асистент на Департману за германистику.
Тренутно се налазим на Бостонском универзитету, где, као студент друге године постдипломских студија из математике, проучавам примену математике и информатике у истраживањима из области биологије. Уз то, обављам дужност асистента у настави на Департману за математику и статистику, и радим у Центру за природне науке при Универзитету.

 

Вести

претходна123456789...1213следећа